Covid-19

Til alle skientusiaster og gjester av Oppdal Skisenter. Det nærmer seg nå påskeuken og vi har holdt skisenteret åpent siden 5. desember i fjor. Som dere alle vet har sesongen i år vært litt spesiell, Vi har hatt litt lite snø i starten av sesongen samt at vi har hatt Covid 19 å forholde oss til. Så langt har det gått fint og vi har ikke hatt noen spreding av korona i tilknytning til driften av Oppdal Skisenter. Sist uke var det et lite utbrudd av Covid i Oppdal som gjorde at vi måtte holde stengt en liten uke, men vi er nå i full drift igjen. Litt nysnø har vi fått og fra fredag 26. mars vil hele skisenteret holde åpent til over påske.

I påsken forventer vi storinnrykk av påsketurister til Oppdal. Mange har som mål å kose seg på fjellet og andre vil komme til å være gjester hos oss i skisenteret. I skisenteret har vi stor plass, flere serveringssteder og mange heisområder som dere alle kan boltre dere i. Vi oppfordrer dere alle til å holde god avstand til andre gjester og ansatte når dere beveger dere rundt i vårt skianlegg. 

 

Siden mars i fjor da vi ble nedstengt av våre myndigheter har vi fulgt smittevernstiltakene og rådene både fra FHI og skiheisforeningen i vår daglige drift av skianlegget. Vi har tett dialog med kommuneoverlege og kriseteamet i Oppdal. Nå i påsken når det blir folksomt i Oppdal oppfordrer vi alle våre gjester til å være forsiktige. Følg våre smittevernsregler og hold god avstand til andre personer/gjester både når dere står i heiskø og besøker våre serveringssteder.

 

Vi skal gjøre vårt beste med å legge til rette for at dere alle skal få en fin påske og en trygg opplevelse sammen med oss i skisenteret. Vi kommer ikke til å legge opp til noen aktiviteter som fører til ansamlinger av folk noen steder i anlegget. Vi ber dere alle om å holde god avstand, holde dere hjemme om dere ikke er friske samt være flink med håndhygiene og bruke munnbind når dere ikke kan holde avstand.

 

 

Forhåndsregler vi alle må følge: 

  1. Hold minst to meters avstand til andre

  2. Vask eller sprit hendene ofte

  3. Nys og host i albuekroken

  4. Kom frisk på ski, hold deg hjemme dersom du er syk 

  5. Bruk munnbind innendørs og dersom du ikke kan holde nok avstand

  6. Vis god køkultur og følg våre køanordninger

 

Heis- og køsystem 

Alle gjester og ansatte skal holde minst to meters avstand fra hverandre. Om dette ikke er mulig skal munnbind brukes.

 

Når du står i heiskø, sitter i stolheisen eller tar t-kroken kan du sitte/stå sammen med din familie, nære venner eller medlemmer av din kohort. Vi ber om at alle gjester bruker votter eller hansker når de befinner seg på våre heiser. 

 

Gjester som ikke er en del av samme familie/gruppe/kohort må stå alene på t-kroken eller sitte på annethvert stolsete når de tar en av våre skiheiser.

Boblene på stolheisen i Vangsliekspressen skal være åpne.

Skipass 

I skisenteret har vi online booking. Vi oppfordrer alle som skal kjøpe skipass nå i påsken at dere gjør dette i vår nettbutikk. Om dere ikke har keycard kan dere likevel kjøpe heiskortet i nettbutikken for siden å hente dette ut på et av våre billettkontorer i Vangslia, Hovden eller Stølen. Om dere ønsker å kjøpe andre heiskort enn de som selges i vår nettbutikk må dere gjøre dette i billettluka.

Ved besøk på våre billettkontorer skal dere holde avstand samt bruke munnbind.  Vi ønsker at våre gjester betaler kun med kort under besøket for å unngå bruk av kontanter.

Sesongkort 

For deg som kjøper sesongkort hos oss gir vi garanti for refusjon dersom anlegget må stenge ned større deler av sesongen grunnet Covid-19. Følgende refusjonsordning gjelder for sesongen 20/21:

Refusjonsordning.png

Merk: Refusjonsordningen for eventuelle tilbakebetalinger gjelder fra vi åpner skisenteret, altså ikke fra når du tar i bruk sesongkortet. Refusjonsordningen gjelder kun ved stenging grunnet Covid-19.

 

Mat og drikke 

Våre spisesteder følger til enhver tid gjeldene retningslinjer fra Helsedirektoratet. Alle bord vil være riktig plassert i henhold til smittevernsreglementet og vi har gode rutiner for rengjøring. Vær forberedt på at organiseringen på spisestedene kan være litt annerledes enn hva den har vært tidligere. Vi ønsker at våre gjester betaler kontaktløst med kort under besøket og unngå bruk av kontanter. Medbrakt mat og drikke vil ikke være tillatt på våre spisesteder denne sesongen, dette på grunn av smittefare og opprydding av medbrakt mat

 

 

Skiskole 

Foruten om de fire forhåndsreglene vi alle må følge, vil skiskolen blir gjennomført ganske likt som vanlig. Vi oppfordrer alle som ønsker skiskole om å bestille dette på forhånd.