top of page

Fare for snøskred - Vi flagger med det røde flagget !

Vi minner dere alle om farer for snøskred utenfor preparerte nedfarter. I høst har det vært vått og mye vann i fjellet, sterk kulde over lang tid og mye iskjøving rundt om i Oppdalsfjellene. Snøen som kom i fjellet sist uke kom på kalde temperaturer så snøflakene som ligger i bunnen er sundfrosset og fungerer som kulelager i snødekket som lett kan sørge for at store skred kan gå helt ned på bar bakke. I morgen åpner vi til topps i Vangslia og ber dere alle om å være varsom med å bevege dere utenfor preparerte nedfarter og minner dere samtidig på at all skikjøring utenfor de preparerte nedfartene foregår på eget ansvar.


Vi kommer til å prøve å sprenge ut snøskred på morgenen før heisåpning. Først og fremst vil vi komme til å konsentrere oss om å løse ut skred i Skarbekkdalen. I Skarbekkdalen har vi prøvd å sprenge ut skred mange ganger tidligere uten å lykkes. Skulle vi ikke lykkes i morgen heller vil dette ikke bety at det er trygt å ferdes verken der eller på andre steder på vestsiden av Vangslia!


Vi ber dere opptre varsomt og minner dere på hvor lite som skulle til for at store snømengder løsnet øverst i bekkedalen sist helg, se bildet. Samtidig minner vi dere også på at store, skarpe og usynlige steiner skjuler seg rett under snøen.Ha en strålende skihelg! hilsen alle oss som jobber i skisenteret

Kommentarer


bottom of page